28sep

Op de maandagen heb ik echt even wat extra tijd nodig om op te starten, ondanks de sportieve en gezellige weekenden waar ik enorm veel energie van krijg. Zo ken ik mijzelf niet, wat is de oorzaak?

Er is niet een reden te noemen, maar het is de gehele situatie waarin we beland zijn en wat we onszelf aandoen.

Door Corona hebben we met zijn allen maanden thuis gezeten. Geen school voor de kids, geen taxiservice naar de sportverenigingen en andere activiteiten, geen reistijd naar werk, geen afspraken met vrienden, geen uitjes en etentjes buiten de deur en geen familiebezoek. Dag in dag uit zaten we gedwongen thuis. Na de eerste periode, waarin we zoekende waren naar een bepaalde balans, creëerde deze periode ook een bepaalde rust en besteedden we quality time met het gezin en kregen we tijd voor andere zaken en hobby’s.

Na de zomervakantie zijn de Corona-regels versoepeld en komen we ineens weer in een stroomversnelling terecht. Kids die weer naar school gaan, weekenden die volgepland staan met sportactiviteiten van de kids en onszelf. Ook worden we een paar keer per week op kantoor verwacht en vergeet de borrels, verjaardagen en etentjes met vrienden en familie niet, uiteraard maximaal zes personen per keer. Vooral die sociale bijeenkomsten hebben we zo gemist en iets zegt ons dat we die nu allemaal moeten inhalen, de avonden en weekenden worden volgepropt, want voor je het weet worden de Corona-regels aangescherpt en kan het niet meer of is het alweer kerst. Wat doen we onszelf aan?!

Ik kan het niet ontkennen, ik doe er volop aan mee. Het kost mij echter veel meer energie dan voor de Corona-uitbraak. Destijds zat ik in het ritme en draaide ik mijn vinger niet om voor een activiteit meer of minder. Ik stond er ook niet zo bij stil, dat deed ik gewoon.

De periode van gedwongen rust doet mij nu inzien dat het lichaam en de brein baat heeft bij bewuste rust, anders begin ik op de maandagen uitgeblust aan de nieuwe week.

Kies doelbewust welke afspraken je de komende week wilt inplannen. Van welke activiteiten en personen krijg je energie en skip die dingen die je teveel energie kosten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *