01sep

Reorganisatie en outplacement gaan hand in hand

Ondanks de vooraankondiging van de NOW-3 zullen veel bedrijven niet kunnen voorkomen dat ze moeten reorganiseren. De Corona-fase duurt te lang en het einde is nog niet in zicht. Wenselijk is het om dit voor beiden partijen op een nette manier te doen, denk aan je imago!

Onlangs heeft de Schiphol Group aangekondigd dat door tegenvallende cijfers honderden mensen de komende maanden zullen worden ontslagen. En zij zijn niet de enige. Er zijn branches die zwaar getroffen zijn en soortgelijke berichten gaan we helaas vaker tegenkomen op de nieuwssites.

De NOW-2 biedt ondernemers mogelijkheden om makkelijker mensen te ontslaan, iets wat werkgevers liever niet doen en alleen als laatste redmiddel inzetten. Mensen ontslaan kan op verschillende manieren. Belangrijk is dat je enerzijds de kosten in de gaten houdt en anderzijds de persoon die uit dienst gaat, ondanks het slechte nieuws, een goed gevoel meegeeft. Het is een geven-en-nemen-spel dat niet door alle werkgevers even goed gespeeld wordt. Vaak zijn bij werkgevers de kosten van doorslaggevende rol, terwijl voorbij wordt gegaan aan de imagoschade die ze daardoor oplopen. In betere tijden willen personen niet meer voor het bedrijf werken gezien het feit hoe de werkgever om gaat met zijn personeel.

Als werkgever kun je naast een financiële compensatie de persoon helpen met het in kaart brengen van zijn/haar toekomst. Door middel van coaching en een serieus outplacement traject wordt duidelijk waar de kwaliteiten en wensen van de persoon ligt. Het kan een mooie kans voor deze collega zijn om het roer helemaal omgooien en aan zijn/haar eigen ontwikkeling te werken. Onder normale omstandigheden zou deze persoon daar waarschijnlijk nooit aan gedacht hebben, maar de situatie biedt hem/haar de mogelijkheid om alle kansen en ideeën te onderzoeken.

Hoe mooi zou het zijn als aan het einde van de rit, zowel de werkgever als de collega tevreden zijn met het uiteindelijke resultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *